יום חמישי, 2 ביוני 2011

אז מה זה בעצם בצק סוכר?


  


כשמו כן הוא, בצק שעשוי מאבקת סוכר
ישנם מספר מתכונים להכנת בצק סוכר וההבדל בינהם הוא המרכיבים הנוספים שמשתנים (ג'לטין/גלוקוזה) למעט המרכיב העיקרי "אבקת הסוכר".
הוא נעים למגע
טעמו כטעם סוכר נקי.
מגיע במקור בצבע לבן.
קיימים 3 סוגי בצק סוכר ולכל אחד מהם יעוד שונה. כגון: בצק לפרחים, בצק רגיל, בצק פסטייז' להכנת מבנים (עליהם יוסבר בהמשך).
כיום קיימים בשוק הישראלי מגוון יצרנים מובילים בתחום בצק הסוכר, ניתן לקנות במשקלים שונים בחנויות המתמחות בחומרי גלם לקונדיטוריה.
השוני ביניהם: המחיר, המרקם, וכמובן הטעם.
אין כמו לקנות בצק סוכר מוכן מהחנות, חוסך הרבה בלאגן במטבח, המתנה של 12 שעות בציפייה, וגם המרקם והטעם שונה, אבל לחרוצים ביניכם להלן מתכון לבצק סוכר רגיל.

חומרים:
½ ק"ג אבקת סוכר מנופה - חשוב שלא יהיו גרגירים
5 כפיות מים
3 כפיות אבקת ג'לטין
1 כף חמאה רכה
2 כפיות סירופ תירס 
הכנה:
1. מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.

2. מחממים את קערת המיקסר, (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים), ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

 3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.

אז מה עושים איתו?
המון המון דברים. בתמונות אפשר לראות פיסולים של דמויות אבל זה רק חלק קטן ממגוון הדברים.
המשך יבוא ובינתיים המשך יום מתוק!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה