יום ראשון, 5 ביוני 2011

מתנה לחג ממני - לוח המרת מידות ומשקלים




המון אנשים שואלים אותי לגבי מידות ומשקלים, טמפרטורות וכיו"ב.
החלטתי לרכז לכם את הכל ביחד.
מקווה שהקלתי עליכם קצת,
המשך יום מתוק!
לוח המידות והמשקלים

יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב)
1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה -
 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם
1 כף חמאה -
 15 גרם (1/2 ounce)
1 כוס פירורי עוגיות -
 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים -
 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים -
 150 גרם
1 כוס קורנפלור -
 140 גרם
1 כף קורנפלור -
 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח -
 140 גרם
1 כוס קמח מלא -
 125 גרם
1 כוס דבש -
 360 גרם
1 כף דבש -
 22 גרם
1 כוס ריבה -
 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים -
 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה -
 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים -
 6 גרם
1 כוס אורז ארוך -
 200 גרם
1 כוס אורז קצר -
 210 גרם
1 כף אבקת אפיה -
 8 גרם
1 כף סודה לשתיה -
 8 גרם
1 כף שמרים יבשים -
 10 גרם
1 כוס מלח -
 250 גרם
1 כף מלח -
 20 גרם
1 כוס קקאו -
 140 גרם
1 כוס סוכר -
 200 גרם
1 כף סוכר -
 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר -
 120 גרם
1 כף אבקת סוכר -
 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס -
 240 גרם

קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח =
 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה

ג'לטין
1 שקית ג'לטין =
 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין =
 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

אבקת אפיה, סודה לשתיה
1 שקית =
 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף =
 9 גרם
1 כפית =
 3 גרם

ביצים
ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 -
 50 גרם
 התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפייה (עגולה)

הגדלה                                להוסיף
מ-22 ס"מ
 ל-24 ס"מ               20%
מ-22 ס"מ
 ל-26 ס"מ               40%
מ-22 ס"מ
 ל-28 ס"מ               60%

הקטנה                               להפחית
מ-26 ס"מ
 ל-24 ס"מ               15%
מ-26 ס"מ
 ל-22 ס"מ               30%
מ-28 ס"מ
 ל-22 ס"מ               40%


יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות =  8 (fluid ounce (fl. oz 
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (
fluid ounce (fl. oz 
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (
fluid ounce (fl. oz 
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (
fluid ounce (fl. oz 
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (
fluid ounce (fl. oz 
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (
fluid ounce (fl. oz 
480 מ"ל = 2 כוסות =
 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות =
 1 quart
חום התנור
צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור
  105           225                            חום נמוך מאד
  120           250  
 
  135           275              1            חום נמוך
  150           300              2           
 
  160           325              3            בינוני-נמוך
  180           350              4            בינוני
  190           375              5           
 
  200           400              6            בינוני-גבוה
  220           425              7            גבוה
  230           450              8
  245           475              9            גבוה מאד
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה